OMasairaalan valinta on itugraf-järjestelmä

OmaSairaala

Korkeat hygieniavaatimukset täyttävä ja Suomessa valmistettu Itugraf-kattolämmitys- ja -jäähdytysjärjestelmä sopii erittäin hyvin myös sairaalaolosuhteisiin. Omasairaala on tällä hetkellä suurin sairaalakohteistamme. Kesän aikana valmistuu Tampereen historialliseen kiinteistöön saneerattuun OP Pohjolan Omasairaalaan Itugraf-järjestelmä käyttökuntoon. Kattopaneelit on jo toimitettu ja projekti etenee hyvällä temmolla. Kyseessä on jo toinen Omasairaala-kohteemme, sillä olemme toteuttaneet myös Helsingin Omasairaala-toimipisteen vesikiertoisen kattolämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän vuonna 2013.  


Luottamus, ammattitaito ja toimintavarmuus pitkäaikaisen asiakassuhteen takana

Helsingin Omasairaalan rakennuttajana ja talotekniikkavalvojana toimi TATE-RAP Oy, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä noin kymmenen vuoden ajan. Kohteina on ollut sekä hotelleja että toimistorakennuksia. Olemme toimittaneet niihin Itugraf-järjestelmien lisäksi myös valikoimassamme olevia säätöventtiilejä ja pattereita. Tällä hetkellä yhteisenä projektina TATE-RAPin kanssa on Osuuspankin konttori Helsingin keskustassa.

Pitkäaikainen yhteistyö on sujunut erittäin hyvin ja luottamus on molemminpuolista. Tärkeäksi tekijäksi tähän TATE-RAPin omistaja, talotekniikkavalvoja Heikki Riihimäki nosti luottamuksen. Tämän luottamuksen taustalla on Itulan toimintavarmuus: olemme toimittaneet kaiken sopimuksen ja aikataulutuksen mukaan – Heikin sanoin: “Puhelinsoitto vain, niin lisää tavaraa tulee sovitussa aikataulussa”. TATE-RAPille on myös tärkeää, että Itula on kotimainen toimija, joka pystyy itse valmistamaan ja räätälöimään tuotteitaan rakennuskohteen vaatimusten mukaan. Yksi kaikkein tärkeimmistä tekijöistä on itulalaisten ammattitaito, Heikkiä siteeraten: “Itulalaisten ammattitaito on yksi tärkeimmistä kriteereistä pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Ammattilaisten kanssa on helppo keskustella ja heiltä saa juuri oikeita vastauksia”.     

Itugrafilla tarkka lämpötilan säätö, jopa vuodekohtaisesti

OmaSairaala_vuoteet

Kävin alkuvuodesta jututtamassa Helsingin Omasairaalan henkilökuntaa, lääkäreitä ja hammashoitajia ja sain paljon positiivista palautetta Itugrafista ja sen tarjoamista lämpöolosuhteista. On aina ilo kuulla tyytyväisten loppukäyttäjien palautetta! 

Itugraf tarjoaa sekä lämmityksen että jäähdytyksen samalla järjestelmällä. Sairaalakohteissa miellyttävien olosuhteiden ja lämpötilan säädettävyyden merkitys korostuvat. Esimerkiksi leikkauksen jälkeen ihmiset kokevat hyvin eri tavoin lämmön ja moni saattaa palella hyvinkin voimakkaasti. Itugraf tarjoaa tällaiseen tilanteeseen hyvän ratkaisun, sillä järjestelmällä voidaan säätää lämpötiloja heräämisosastolla vuodekohtaisesti useita asteita. Tiukkojen lämpövyöhykkeiden määrittäminen on mahdollista, koska jokaisella kattopaneeliryhmällä on oma, tiettyä aluetta hoitava termostaattinsa. Säätäminen tapahtuu kunkin vuoteen päässä sijaitsevalla säätölaitteella, joka toimii +/- -asetuksella. Käyttö on helppoa niin henkilökunnalle kuin potilaillekin.

Hygieenisyys, pölyttömyys ja vedottomuus avainasemassa

OmaSairaala_heraamo

Sairaalaolosuhteissa kaikki mahdolliset häiriötekijät tulee minimoida, jotta potilaat voivat keskittyä tärkeimpään, eli kuntoutumiseen. Itugraf täyttää sairaalaolosuhteiden vaatimukset. Se tarjoaa tilojen lämmitykseen ja jäähdytykseen pölyttömän, vedottoman ja äänettömän ratkaisun. Paneelijärjestelmä kuluttaa myös selkeästi vähemmän energiaa kuin perinteiset lämmitys- ja viilennysmenetelmät, sillä se seuraa nopeasti ulkoisia ja sisäisiä lämpötilan muutoksia. Näin ollen Itugraf-järjestelmä on myös energiatehokas – ylläpitokustannukset voivat olla jopa 30 %:ia matalammat. Itugraf-järjestelmässä ei ole erillisiä puhdistettavia suodattimia, joten järjestelmää ei tarvitse huoltaa juuri lainkaan. On ilo tehdä töitä erinomaisen tuotteen parissa. 

Sairaaloissa yleisesti käytetyt perinteiset lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät eivät täytä nykyisiä, tiukentuneita hygieniavaatimuksia. Esimerkiksi perinteisissä lämmittävissä seinäpattereissa pölyä pääsee kertymään laitteiden pinnalle, joten niitä pitää siivota usein hygieenisyyden säilyttämiseksi. Yleisesti käytetyt perinteiset viilennystavat, kuten puhallinkovektorit taas liikuttavat tarpeettomasti ilmaa ja sitä kautta myös pölyä ja ilman epäpuhtauksia. Puhallinkonvektoriin saattaa myös kertyä hometta ja bakteereja, mikäli siinä oleva kondenssiveden poistoputki tukkeutuu.  

Haluatko kuulla lisää Itugraf-järjestelmästä?

Kehittämämme kotimainen Itugraf-kattolämmitys- ja -jäähdytysjärjestelmä sopii sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Olemme toteuttaneet Itugraf-paneelijärjestelmiä jo yli 500 000 m2 hyvin erilaisiin kiinteistöihin, sairaaloiden lisäksi esimerkiksi toimistotiloihin, hotelleihin, kerros- ja omakotitaloihin. Kerron mielelläni lisää, ota vain yhteyttä! Voimme myös käydä katsomassa aikaisemmin toteuttamiamme Itugraf-kohteita. 

Palataan asiaan! Terveisin Hannu
p. 0400 564 917, hannu.janhunen@itula.fi

Lue lisää Itugraf-lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmistä täältä

Kommentit

Jätä vastaus
(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)

 

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

Mikäli Sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai palveluistamme, täytä lomake ja lähetä se meille. Palvelemme mielellämme kaikissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Valitse, miten tavoitamme Sinut parhaiten, niin asiantuntijamme ottaa Sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 


 Sähköpostitse
 Puhelimitse