MOW Supernovan uniikeissa tiloissa panostetaan ekologisuuteen ja viihtyvyyteen

Marraskuussa 2018 Tampereelle avattu MOW eli Mothership Of Work -coworking-tila tarjoaa yhteisöllisiä ja rentoja työtiloja, jotka tukevat tulevaisuuden työskentelytapoja. Ratinan kauppakeskuksen viereisessä entisessä Autotuonnin funkkistyylisessä kiinteistössä sijaitsevat uudistetut tilat yhdistyvät suoraa uuteen kauppakeskukseen.

MOWn kaksikerroksiset tilat koostuvat uniikeista ja mieleenpainuvista lounge-tiloista, työpisteistä, työhuoneista sekä neuvottelu- ja tapahtumatiloista. ItuGraf-kattosäteilyjärjestelmä tuo tiloihin miellyttävän tasaisen lämmityksen ja jäähdytyksen ilman vedon tunnetta sekä vastaa tilojen suunnittelussa korkealle priorisoituihin ekologisuusvaatimuksiin. ItuGraf-järjestelmällä aikaansaadaan tilojen käyttäjille ihanteelliset työskentelyolosuhteet vuodenajasta riippumatta.

Lähtökohta tilojen suunnittelulle oli mehukas: kuinka yhdistää MOWn future of work -konsepti avaruusviitteineen vanhan autotuonnin talon funkkisrakennuksen estetiikkaan. Loimme tiloille retrofuturistisen teeman ja lopputulos on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja futuristista sekä vanhaa ja retroa, kertoo tilojen sisustussuunnittelusta vastanneen Mint & More:n toimitusjohtaja Roosa Riski.

MOW Supernova 1657.jpg

Tilojen suunnittelussa keskeiseksi lähtökohdaksi nousi muuntojoustavuus. Tiloista haluttiin rakentaa mahdollisimman hyvin tulevaisuuden työtarpeita ja erilaisia tiloja vuokraavia yrityksiä palvelevat helposti muunneltavissa olevat tilat. Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmänä ItuGraf soveltuu erinomaisesti tiloihin, joissa tulevaisuuden muutostarpeet halutaan ottaa ennalta huomioon, sillä kattolämmitysjärjestelmää on helppo muuttaa tilojen toiminnan muuttuessa. Seiniin ja lattioihin kohdistuvat muutokset eivät vaikuta lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän toimintaan.

Erityistä huomiota kiinnitettiin lisäksi kestävyyteen ja ekologisuuteen. Tekstiilimatot on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista ja keittiötasot 100%:sti uusiokäytettävästä kierrätysmuovista. Suurin osa kalusteista on vintagea tai lähellä tuotettuja. Älykäs taloautomaatio pitää huolen, että sähköä ei kulu turhaan. Jäähdytys toimii viereisen kosken koskikylmällä ja kierrätys on tehty helpoksi. Kiinteistölle on myös haettu kansainvälinen BREEAM-ympäristösertifikaatti.

Vahvasti arvopohjaisena yrityksenä arvostimme sitä, että ympäristönäkökulma on otettu alusta asti suunnittelun lähtökohdaksi. Kohteessa on kiinnitetty erityistä huomiota ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen, mikä näkyy sekä sisustusratkaisuissa että talotekniikassa, Roosa Riski kertoo.

webbikuvat.png

Erilaisilla väri- ja pintavaihtoehdoilla varustettu ItuGraf-paneeli sulautuu saumattomasti erilaisten kohteiden sisustukseen. MOW Supernovan paneelivalinnassa on päädytty vakiomalliseen sileäpintaiseen valkoiseen paneeliin, joka on lounge- ja neuvottelutiloissa yhdistetty valaistukseen ja asennettu vapaasti roikkumaan. Työhuoneissa on hyödynnetty Ecophon Focus- ja Master- tuoteperheiden alakattojärjestelmiin integroituvaa ItuGraf Model E -alakattopaneelia.

3299jpg.jpg

MOW Supernova on herättänyt paljon ihastusta ja kiinnostusta inspiroivalla sisustuksella ja uniikeilla ratkaisuillaan. Suunnittelutoimisto Mint & More:n toimitusjohtaja Roosa Riski kertoo projektin olleen haastava ja mielenkiintoinen.

Asiakas on ollut tyytyväinen ja olemme itse kokeneet onnistuneemmeTilat ovat inspiroineet ihmisiä näkemään tiloja uudella tavalla, Riski kuvailee projektin lopputulosta.