ItuGraf osana Saint-Gobainin Ecophon-alakattojärjestelmiä

ItuGraf kattolämmitys ja -jäähdytysjärjestelmä on räätälöitävissä lukuisiin erilaisiin kohteisiin asiakkaiden toiveiden mukaan. Suunnittelijoiden työtä kuitenkin helpottavat valmiit ratkaisut, joiden toimivuus on testattu ja hyväksi havaittu. Viime syksystä alkaen Itula onkin yhteistyössä Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:n kanssa pilotoinut ratkaisua, jossa ItuGraf paneeleista on kehitetty valmiit mallit, jotka sopivat suoraan Ecophon-moduulikattoihin..

ItuGraf paneelit on aiemminkin pystytty integroimaan Ecophon-alakattojärjestelmiin, mutta syksyllä 2016 toteutetussa pilottiprojektissa on kehitetty mallia, jolla paneelit integroituvat helposti kaikkiin Ecophon-alakattoratkaisuihin. Yksi konkreettinen pilottiprojekti on toteutettu Itulan uusissa toimitiloissa Puntalassa.

Itugraf ecophon case

Itulan uusiin toimitiloihin Puntalaan on toteutettu Ecophonin Focus Lp -alakatto, johon ItuGraf paneelit on asennettu. Toteutetussa ratkaisussa kiteytyy hyvin Ecophonin ja Itulan yhteistyö: Jäähdytinpaneelin ja akustiikkalevyn yhteensovitus on mahdollisimman toimiva ja esteettisesti hyvännäköinen.

 

Esteettisyys, akustiikka ja tekninen toimivuus valmiissa paketissa

Ecophonin Business Unit Manager Tapani Tuononen kertoo, että Ecophonin alakattojärjestelmiin tullaan tulevaisuudessa integroimaan entistä enemmän erilaista tekniikkaa, joista jäähdytyspaneelit ovat yksi osa. Arkkitehdit ja suunnittelijat haluavat alakatosta siistin, niin että erilaiset ratkaisut sopivat yhteen. Tekniikkaa suunnittelee yleensä joku muu kuin arkkitehti, joten suunnittelemalla ratkaisuja yhteistyössä varmistetaan, että tekniikka toimii halutulla tavalla ja lopputulos näyttää myös esteettisesti hyvältä. 

Ecophon valmistaa akustisia kattoja ja seinälevyjä. Kyseessä on kansainvälinen brändi, joka tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa kehittäessään asiakkaiden tarpeiden mukaisia ratkaisuja. Tuonosen mukaan yhteistyö Itulan kanssa on sujunut hyvin, heillä on erittäin hyvä osaaminen jäähdytys ja lämmitysjärjestelmistä. Tässä vaiheessa Itulan kanssa toimitaan Suomen markkinoilla ja jos yhteistyö todetaan toimivaksi on hyvinkin mahdollista, että kehitettyä ratkaisua voidaan tarjota myös kansainvälisille markkinoille. 

 

Yhteistyön intressinä asiakkaiden tarpeet

Ecophon-moduulikattojärjestelmissä akustiikka on tärkeässä roolissa, Itula puolestaan haluaa kehittää energiatehokkaita ja helposti käyttöön otettavia ja toimivia lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä. ItuGraf ja Ecophon siis toimivat samassa, rajallisessa kattopinnassa, johon sekä akustiikkalevyt että jäähdytyspaneelit pitää saada mahtumaan.  Järjestelmien valmistajien välisellä yhteistyöllä pystytään tutkimaan miten ratkaisut saadaan integroitua kattoon niin, että se on esteettisesti kaunis ja teknisesti toimiva ja asiakkaalle entistä helpompi hankkia. 

Itulan myyntipäällikkö Ville Itkonen näkee Saint-Gobainin kanssa tehtävän yhteistyön mahdollisuutena molempien osapuolten tuotteiden myynnin kasvattamiseen. Koska kyseessä on visuaalinen tuote, tärkeää on  seuraavassa vaiheessa tuottaa yhteistä markkinointimateriaalia ja arkkitehtien työn helpottamiseksi selvitetään myös mahdollisuutta integroida ItuGraf Ecophonin 3D-suunnitteluohjelmiin. Saint-Gobain on kansainvälinen toimija ja projektin aikana ei ole tullut esille esimerkkejä vastaavasta yhteistyöstä, joten kunhan yhteistyön toimivuus saadaan testattua Suomessa, on mahdollista että kehitettyä ratkaisua päästään myymään myös kansainvälisille markkinoille. 
 


 

Saint-Gobain on yksi maailman johtavista asuin- ja teollisuusrakentamisen ratkaisuja tarjoavista toimijoista. Saint-Gobain suunnittelee, valmistaa ja toimittaa suorituskykyisiä rakennusmateriaaleja sekä esittelee innovatiivisia ratkaisuja kasvun, energiatehokkuuden ja ympäristönsuojelun haasteisiin. 

Ecophon kuuluu Saint-Gobain -konserniin ja se kehittää, valmistaa ja markkinoi akustisia alakatto- ja seinäjärjestelmiä, jotka edistävät hyvän työympäristön luomista ja parantavat ihmisten hyvinvointia sekä tehokkuuttaa. Yrityksen lupaus »A sound effect on people« toimii selkärankana kaikelle tekemiselle.

Ecophonilla on myyntiyhtiöitä 14 maassa sekä delegaatioita 30 maassa maailmanlaajuisesti, joissa työskentelee yhteensä noin 750 henkeä. Liikevaihto vuonna 2013 oli 187 milj. €. Pääkonttori sijaitsee Etelä-Ruotsissa Hyllingessä, lähellä Helsingborgia. 

Lisätietoja: http://www.ecophon.com/fi 

 

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

Mikäli Sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai palveluistamme, täytä lomake ja lähetä se meille. Palvelemme mielellämme kaikissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Valitse, miten tavoitamme Sinut parhaiten, niin asiantuntijamme ottaa Sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 


 Sähköpostitse
 Puhelimitse