GREEN ENERGY SHOWROOM -VERKOSTO TUTUSTUMASSA ITULAN TUOTANTOON

tuotanto asiakkaiden nimet poistettu.JPGOpastetuilla tehdaskierroksilla tutustuttiin ItuGraf -kattosäteilyjärjestelmän tuotantoon.

Green Energy Showroom (GES) on Etelä-Karjalassa yrittäjälähtöisesti toimiva energia- ja ympäristöalan verkosto, jossa on voimakas yhdessä tekemisen meininki ja tahtotila konkreettisen liiketoiminnan aikaansaamiseksi. Verkostoon kuuluu alueella toimiva energia- ja ympäristöalan yrityksiä, kuntia sekä tutkimus- ja koulutuslaitoksia. Verkosto luo jäsenilleen sekä alueelle kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Verkosto kokoontuu aktiivisesti, ja jäsenyritysten väliltä on tunnistettu useita yhteistyömahdollisuuksia, joilla on luotu liiketoimintaa.

Itula Oy:llä perjantaina 8.9. järjestetyssä GES -verkoston verkostotilaisuudessa kuultiin Itulan tarina pienestä maahantuontiyrityksestä lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien valmistajaksi ja alansa edelläkävijäksi. Opastetuilla tehdaskierroksilla vieraat pääsivät tutustumaan Itulan oman tuotekehityksen tuloksena syntyneen markkinoiden tehokkaimman kattosäteilyjärjestelmän, ItuGrafin, tuotantoon. Aktiivisesti toimivan GES-verkoston jäsenyritysten osallistumisaktiivisuus Itulan järjestämää verkostotilaisuutta kohtaan oli korkea; tilaisuudessa edustettuna oli 21 verkostoon kuuluvaa yritystä tai yhteisöä. 

 

IMG_0344 (3).jpgTuotekehityspäällikkö Petri Sormunen vetämässä tehdaskierrosta.

kuva44.jpgItulan tuotantopäällikkö esittelemässä ItuGraf-paneelia pienoiskoossa.

Itulan kehitysvaiheiden, tuotannonkäynnistämisen ja kansainvälistymisen lisäksi tilaisuudessa kuultiin GES-verkoston ajankohtaisia uutisia, Itulan kokemuksia yhteistyöstä Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun (Saimia) kanssa sekä suunnittelutoimisto HC Engineeringin näkökulmia lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien suunnittelusta. LUT-Saimia -yhteistyötä verkoston jäsenille esitteli ja suositteli Itulan tuotekehityspäällikkönä ja LUTin tohtorikoulutettavana toimiva Petri Sormunen. Tilaisuudessa toivotettiin myös lämpimästi tervetulleeksi GES-verkoston uusin jäsen, Imatran Lämpö Oy, joka pääsi esittelemään toimintaansa muille jäsenyrityksille.

 

HC Engineeringin toimitusjohtaja Mika Komulainen kertoi puheenvuorossaan lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien suunnittelun ohella Itulan, Lappeenrannan kaupungin elinkeino- ja yrityspalveluyksikön Wirman sekä Saimian yhteistyössä toteuttamasta opinnäytetyöstä, jossa verrattiin kahta erilaista lämmitysjärjestelmää Itulan vuonna 2001 valmistuneessa tuotantohallissa Ruokolahden Puntalassa. Tutkimuksessa vertailtiin hallin alkuperäistä kiertoilmapuhallinlämmitystä ja jälkikäteen rinnalle asennettua säteilypaneelilämmitystä.

Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia sisäilmaolosuhteita ja energiankulutusta kummallakin järjestelmällä. Sisäilmaolosuhteilla on suora vaikutus työskentelyviihtyvyyteen ja työn tehokkuuteen, ja suurissa hallitiloissa energiankulutus on merkittävä osa elinkaarikustannuksia. Tutkimuksen aikana kohteessa suoritettiin seuraavia mittauksia: ilman lämpötilat hallissa eri korkeuksilla, lämpökamerakuvaukset, operatiivisen lämpötilan mittaus (ihmisen kokema lämpötila), ilman liikemittaukset, pölyävyysmittaukset, äänenpainetaso-mittaukset ja energiakulutusmittaukset. Tutkimustulokset puolsivat säteilypaneelijärjestelmää niin sisäolosuhteiden kuin energiankulutuksenkin osalta.  Selkeimmät erot ilmenivät äänenpainetasossa, ilman liikkeessä ja energiankulutuksessa. 

kuva666.jpgItulan Jukka Itkonen ja HC Engineeringin Mika Komulainen kertomassa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien suunnittelusta.

Kuva77.jpgGES-verkoston ajankohtaiset uutiset Ari Saukkonen esittämänä.

 

Osallistujilta saatu palaute oli pelkästään positiivista, ja myös tilaisuuden isäntä oli tyytyväinen tapahtumarikkaaseen aamupäivään sekä mahdollisuuteen avata omaa toimintaansa verkoston jäsenille entistä laajemmin. Seuraavan kerran verkosto kokoontuu viestintätiimin merkeissä jo ensi viikolla.

 

>> LUE LISÄÄ GES-VERKOSTON TOIMINNASTA JA TUTUSTU JÄSENYRITYKSIIN TÄSTÄ 
 

greenenergyshowroom_logo (2) (640x247).jpg

KUVA987.jpg

 

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

Mikäli Sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai palveluistamme, täytä lomake ja lähetä se meille. Palvelemme mielellämme kaikissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Valitse, miten tavoitamme Sinut parhaiten, niin asiantuntijamme ottaa Sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 


 Sähköpostitse
 Puhelimitse